بهتر است روی پای خود بمیری تا روی زانو‌هایت زندگی کنی.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
شرکت آچار فرانسه
آچارشاپ
خدمات اینترنتی آچار فرانسه طراحی سایت آچار فرانسه
خانه » جدید 95 » بهمنی، اخوان و آزاد، گروه‌های «ادیب» و «ابریشم» را برگزیدند

بهمنی، اخوان و آزاد، گروه‌های «ادیب» و «ابریشم» را برگزیدند

[ad_1]

موسیقی ما – عصر روز جمعه ۹ مهرماه، سالن اصلی فرهنگسرای ارسباران محل برگزاری پنجمین برنامه هزار صدا در بخش کلاسیک ایرانی بود تا در طی آن دو گروه برگزیده بهار و تابستان ۹۵ این برنامه  انتخاب ‌شوند.

با توجه به اینکه قرار نبود در بخش ابتدایی برنامه گروهی به عنوان میهمان حضور داشته باشد، کارشناسان برنامه از همان ابتدا روی صحنه حاضر شدند و برنامه با خواندن شعری از محمدعلی بهمنی توسط آرش نصیری آغاز شد: «اینجا برای از تو نوشتن هوا کم است/ دنیا برای از تو نوشتن مرا کم است/ اکسیر من نه این‌که مرا شعر تازه نیست/ من از تو می‌نویسم و این کیمیا کم است». سپس تیتراژ برنامه پخش شد که بخشی از گلهای شماره ۱۰۴ در مایه ابوعطا بود. در ابتدای این تیتراژ هم آمده بود که این برنامه به استاد فرهنگ شریف تقدیم شده است.

در این برنامه، محمدعلی بهمنی به عنوان کارشناس شعر، هنگامه اخوان به عنوان کارشناس آواز و داود آزاد به عنوان کارشناس موسیقی حضور داشتند که پس از سخنان آنان برنامه آغاز و برای اولین اجرا، گروه «ابریشم» که در آخرین برنامه دور مقدماتی برگزیده شده بودند به روی صحنه دعوت شدند.

این گروه به سرپرستی و آهنگسازی فرشید خویی‌وند و خوانندگی سیدعلی میرمشهوری برنامه را با این شعر آغاز کردند: «دوش رفتم به در میکده خواب‌آلوده/ خرقه تر دامن و سجاده شراب‌آلوده» و با «تو نمی‌دانی که این دل چون شده کاش بودی جای من/ رفتی و از دوریت مجنون شده کاش بودی جای من» ادامه دادند و در پایان «تا صبح‌دم به یاد تو شب را قدم زدم/ آتش گرفتم از تو و در صبحدم زدم» را خواندند. محمدعلی بهمنی لزوم معاصر بودن را به آنها گوشزد کرد. داود آزاد ضمن تعریف از چهارمضرابشان، نکاتی درباره آهنگسازی‌شان گفت و هنگامه اخوان درباره آواز خواننده نظراتش را ارائه کرد.

برای دومین اجرا گروه «ادیب» روی صحنه آمدند و امید آزاک خواننده گروه، با اینکه در ابتدای اجرایش عنوان کرد سرما خورده، خوب آواز خواند. او در آواز این شعر مولانا را اجرا کرد: «گرچه آن لعل لبت عیسی رنجوران است/ دل رنجور مرا چاره‌ی بهبود نکرد» و در  تصنیف شعری از  متین اسماعیلی با این مطلع « چو لیلا از من دیوانه بگذر/ ازین مجنون چنان بیگانه بگذر» را خواند.

نکته‌ای که بهمنی در باره این ترانه گفت هم معاصر نبودن آن بود.

سپس مجری از نوازنده نوجوانی به نام «شهریار» برای نوازندگی پیانو دعوت کرد و پس از اجرا اعلام کرد او پسر پرواز همای است که با استقبال تماشاگران همراه بود.

سپس سومین گروه به روی صحنه دعوت شدند که گروه «بیداد» از شهرستان آمل بود. علیا کاظمیان خواننده این گروه اجرایش را با «در هجر تو مرگ همنشینم بادا/ منظور دو دیده آستینم بادا» از نظیری نیشابوری آغاز کرد و سپس «نماز مست شریعت روا نمی‌دارد/ نماز من که پذیرد که روز و شب مستم» سعدی را خواند. در پایان،  این شعر از اهلی شیرازی را در تصنیف خواند: «اکنون که تنها دیدمت لطف ار نه آزاری بکن/ سنگی بزن تلخی بگو تیغی بکش کاری بکن»

نکته‌ای که محمدعلی بهمنی عنوان کرد ایرادی بود که در یکی از قافیه‌های شعر وجود داشت و هنگامه اخوان اجرایشان را کنسرت نامید و به مرکب‌خوانی‌شان ایراد گرفت. مهم‌ترین نکته این اجرا هم مدت زمان اجرایشان بود که هشت دقیقه بیشتر از زمان تعیین شده بود. البته دو گروه قبلی هم هر کدام حدود چهار دقیقه از حداکثر وقت تعیین شده فراتر رفته بودند.

قرار بود گروه «حلقه» هم در بخش بعدی اجرا کنند که بنابر اعلام مجری، چهار نفر از اعضای این گروه دچار آنفلوآنزا شدند و از حضور در برنامه معذور شدند.
در پایان این برنامه فاضل جمشیدی با همراهی سنتور حسین پرنیا و تنبک پژمان پرنیا قطعه آوازی را در همایون اجرا کرد و سپس آهنگ معروف «تو ای پری کجایی» اجرا شد.  
پس از اجرای این گروه مهمان که بخشی از گروه همایون بود، کلیه گروه‌های شرکت‌کننده و داوران روی صحنه حاضر شدند و دو گروه انتخاب شده به این شرح اعلام شد:
•    گروه اول: ادیب
 اعضای گروه: امید آزاک (آواز)، پانیذ مجاهدنیا (تار)، شهریار جعفری (عود)، مجید عموزاده (نی)، روزبه نافعی (تنبک) و حامد بالنده (سنتور و سرپرست).

•    گروه دوم: ابریشم
اعضای گروه ابریشم: فرشید خویی‌وند (نوازنده تار، سرپرست و آهنگساز)، سیدعلی میرمشهوری (خواننده)، مسعود صالح کرمانی (نی)، امیررضا بهاج (کمانچه)، محمد جوزی (عود)، حسین مویدی (سنتور) و علیرضا آشتیانی (تمبک).

بنا به اعلام آرش نصیری -مدیر این برنامه-، به دو گروه برگزیده، علاوه بر امکان حضور در فینال هزارصدا برای انتخاب برترین گروه، ضبط کامل استودیویی یک اثر نیز اهدا خواهد شد. این جایزه توسط استودیو طنین هستی به مدیریت بهزاد خدارحمی به گروه‌های برگزیده در هزارصدا اهدا شده است.

دکتر علی شمس اردکانی از بزرگان اقتصاد و صنعت و چهره شناخته شده صنعت نفت و دکتر سعید منصور افشار، استاد دانشگاه، نویسنده و مدیر عامل صنایع الکترونیک افشار و برند هوراند از جمله مهمانان ویژه این برنامه بودند.

در چهار برنامه‌ای که در دور مقدماتی و در بهار و تابستان برگزار شده بود، مجید درخشانی، عبدالحسین مختاباد و محمدعلی بهمنی در اولین برنامه، کیوان ساکت، سالار عقیلی و افشین یداللهی در دومین برنامه، فریدون شهبازیان، حمیدرضا نوربخش و سیدعباس سجادی در سومین برنامه و کریم صالح عظیمی، داود آزاد و اسماعیل امینی در چهارمین برنامه به عنوان داور حضور داشتند.

بنابر آنچه مدیر و مجری این برنامه پیش از این اعلام کرده، هزارصدا در پاییز و زمستان هم ادامه خواهد یافت و چهار گروه برگزیده در چهار برنامه بعدی هم، در نیمه نهایی بعدی به رقابت خواهند پرداخت و با انتخاب دو گروه دیگر از آن چهار گروه، فینال سال ۹۵ بین دو گروه برگزیده بهار و تابستان و دو گروه برگزیده پاییز و زمستان برگزار خواهد شد و گروه قهرمان به جامعه موسیقی معرفی خواهد شد.

هزارصدا برنامه‌ای از «آرش نصیری» روزنامه‌نگار باسابقه هنری است که با هدف معرفی استعدادهای تازه موسیقی در دو ژانر موسیقی سنتی و پاپ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

برنامه بعدی هزارصدا در روز جمعه ۷ آبان برگزار خواهد شد. جزییات و گزارش‌های این برنامه از طریق سایت «موسیقی ما»، سایت فرهنگسرای ارسباران و کانال تلگرامی‌هزارصدا (@hezarseda) در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد.

روتیتر: 
هزارصدا دو گروه از چهارگروه برنامه فینال را شناخت
منبع: 
موسیقی ما
عکس خبر اول: 

دسته بندی مطلب:

خلاصه مطلب: 
+ فاضل جمشیدی و حسین پرنیا «تو ای پری کجایی» را اجرا کردند
+ نوازندگی فرزندِ پرواز همای در این برنامه

موسیقی ما – عصر روز جمعه ۹ مهرماه، سالن اصلی فرهنگسرای ارسباران محل برگزاری پنجمین برنامه هزار صدا در بخش کلاسیک ایرانی بود تا در طی آن دو گروه برگزیده بهار و تابستان ۹۵ این برنامه  انتخاب ‌شوند. با توجه به اینکه قرار نبود در بخش ابتدایی برنامه گروهی به عنوان میهمان حضور داشته باشد، کارشناسان برنامه از همان ابتدا روی صحنه حاضر شدند و برنامه با خواندن شعری از محمدعلی بهمنی توسط آرش نصیری آغاز شد…

[ad_2]

لینک منبع


ایمیل شما آشکار نمی شود