[ad_1]
مسابقات بخش سرود «اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب» مجموعا در چهار گروه
– بانوان در دو مقطع سنی کمتر از ۱۵ سال (دانش آموزی) و بالای ۱۵ سال (آزاد)
– آقایان در دو مقطع سنی کمتر از ۱۵ سال (دانش آموزی) و بالای ۱۵ سال (آزاد) برگزار گردید.
لازم بذکر است مسابقات دور نهایی «اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب» در قالبی بسیار متفاوت و نوین از تاریخ ۱۲/ بهمن ماه/۱۳۹۵ لغایت ۱۵/بهمن/۱۳۹۵ در نقاط مختلف شهر تهران برگزار خواهد شد. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه ی برگزاری و مکان و زمان اختتامیه بخش سرود «اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب» به سایت و کانال تلگرام موسسه «کساء» مراجعه نمایند.»
اما «محسن طهرانی»، مدیر موسسه کساء، در گفتگو با خبرنگار سایت «موسیقی ما» جزئیات بیشتری از این رقابت و بخش سرود را اعلام کرد: «اختتامیه بخش سرود امسال برگزار میشود و جزئیات مربوط به سایر بخشهای اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب اسفندماه و طی یک کنفرانس خبری اعلام خواهد شد. در بخش سرود با مجموعههایی همچون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و دفتر موسیقی سازمان صدا و سیما مشغول همکاری هستیم. اما این جشنواره دولتی نیست و کاملاً برخاسته از بطن مردم و با حضور هنرمندان ایران برگزار میشود. ما با نهادهایی که در زمینه موسیقی فعال هستند تعامل میکنیم تا زیرساختهای این جشنواره و جایزه بزرگ موسیقی انقلاب فراهم شود اما مردم و هنرمندان با حضور و همراهی خود اتفاقات را رقم میزنند. اهالی سرود کشور دور هم جمع شدهاند و برای اولین بار این بخش را بدون حضور یک نهاد دولتی یا حکومتی برگزار میکنند. قرار است بهترین گروههای سرود شناخته شوند تا رسانه ملی در طول سال از تولیدات آنها بهرهمند شود.»
او سپس درباره جزئیات اجراها گفت: «بخش سرود اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب اسلامی، دویست اجرا با حضور گروههای مختلفی از اقصی نقاط ایران در سطح شهر تهران به صورت پاتوقی خواهد داشت. گروههای دختران در پارکهای بانوان اجرا میکنند و گروههای پسران در ایستگاههای برگزیده مترو، مناطق توریستی و اماکن پر رفت و آمد پایتخت اجراهای حرفهای دارند. اختتامیه جذاب و مفصلی را تدارک دیدهایم و یک ارکستر سمفونیک چند قطعه از جمله «ایران ایران» آقای «رضا رویگری» را اجرا میکنند. فرهنگسرای بهمن و مرکز همایشهای برج میلاد دو سالنی هستند که برای اختتامیه در نظر داریم اما هنوز قطعی نشده است.»
محسن طهرانی نحوه داوری بخشها و جوایز برگزیدگان را هم اینگونه تشریح کرد: «ما یک بخش به عنوان گروه برتر مردمی داریم و مخاطبان در هنگام اجرا میتوانند از طریق سامانه پیامک، به گروه مورد نظر خود رای بدهند. در حال رایزنی با هیئت داوران هستیم تا در اجراهای پاتوقی هم حضور پیدا کنند و آرای خود در این بخش را هم ثبت کنند. در اختتامیه بخش سرود هم سیزده گروهی که حضور دارند هرکدام سه قطعه برگزیده را در حضور داوران اجرا میکنند. درباره جوایز هم باید بگویم که گروهها یک ورودیه دارند و به همه گروههایی که تا این مرحله آمدهاند تعلق میگیرد. تمامی گروههای سرود که تا کنون ارسال آثار داشتهاند هم از سوی موسسه فرهنگی هنری کساء مورد حمایت قرار میگیرند. گروههای اول و دوم هر مقطع که در اطلاعیه ذکر شده جایزه خواهند گرفت و یک جایزه به عنوان جایزه بزرگ سرود داریم که به گروهی که بهترین قطعه را ساخته تعلق میگیرد. یک گروه به عنوان بهترین گروه سرود مناطق محروم کشور شناخته میشود و جایزه متفاوتی دریافت میکنند. شاید گروههای مناطق محروم از لحاظ کیفی آثارشان کمی متفاوت باشد اما ساختههای آنها در بخش متفاوتی داوری شده است. برای اولینبار ارکان ساخت یک سرود در این جشنواره مورد تقدیر قرار میگیرند. بهترین آهنگساز، بهترین تنظیمکننده و بهترین ترانهسرای گروههای سرود جایزه میگیرند و این افراد تا کنون در جشنوارههای دیگر به صورت مجزا شأنیت نداشتهاند.»
طهرانی از دریافت آثار متعدد در سایر بخشها خبر داد و گفت: «در بخش بینالملل جایزه بزرگ موسیقی انقلاب حدود بیست اثر دریافت کردهایم. در بخش موسیقی حدود نود قطعه دریافت کردهایم و بخش آن به صورت تخصصی فراخوان نشده و اسفندماه در کنفرانس خبری اعلام میشود. در بخش ترانه هم آثار متعددی را دریافت کردهایم و جزئیات فراخوان آن به صورت مجزا اعلام میشود.»
اما مدیر موسسه کساء صحبتهای خود در زمینه شروع به کار این مجموعه و همچنین تشریح فعالیتهایشان را اینطور آغاز کرد: «مجموعه موسسه فرهنگی هنری کساء علیرغم تصورات بسیاری از دوستان، میخواهد بخشی از پازل هنر متعهد باشد. هنری که نمیخواهد روی خودش اسم بگذارد و ما اعتقاد داریم که ذات هنر برای روایت خوبیها است. موسیقی هم از این قاعده مستثنی نبوده و نیست. از حوالی سال ۸۹ دوستان ما به فکر تولید مجموعه «دلصدا ۱» افتادند و تولید شد. این حقیر هم کمترین و کوچکترین سهمی در آن مجموعه داشتم و از این اتفاق خوشحال هستم. اما این پازل هنر متعهد و موسیقی انقلاب اسلامی در جاهایی میلنگید. تصور من و بچههای موسسه کساء از ابتدا این نبود که کنار افراد نامدار بایستیم. اتفاقاً بنا و تلاش ما به شکل دادن جریانی است که قرار است آینده و آتیه موسیقی ایران را بسازد. ممیزیهای ما در این موسسه، ممیزیهای رهبری نسبت به هنر است. براساس این دیدگاه تلاش بر جذب استعدادهایی که ظرفیتهای انقلاب هستند و رهبری میفرمایند که باید آنها را جذب کنیم داشتیم. این روزها یورش عجیبی از سوی جوانان به سمت خوانندگی وجود دارد و فکر میکنند به راحتی از این کار پول در میآورند اما پشت سر شهرت خوانندههای معروف را کسی نمیبیند. ما با توجه به تجاربی که داریم میخواهیم برای آنها که واقعاً استعداد هستند شرایطی را فراهم کنیم تا بتوانند در مسیر درست صدایشان را به گوش مردم برسانند.»
محسن طهرانی در ادامه گفت: «ما خروجیهای زیادی از دانشگاههای موسیقی داریم ولی چرا این افراد به خارج از کشور میروند و در کافههای میخوانند؟ چرا خوانندههای مستعد ما با این دیدگاه وارد مسیر شهرت میشوند که دو سال در ماهواره میخوانم و معروف میشوم و پس از تحمل دوره ممنوعالکاری آلبومم پرفروش میشود؟ متأسفانه بستر مناسبی در کشور برای عرض اندام هنرمندان واقعی موسیقی نداریم. ولی ما میخواهیم در قالب اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب یک گفتمان هنری بسازیم. میخواهیم بگوییم از هر موضوعی میتوانید بخوانید ولی به یک دیدگاه درست درباره آن موضوع برسید و در قالب درستی هم عرضه کنید. مهمترین مسأله برای ما استانداردسازی تولیدات انقلاب اسلامی است. سایت «موسیقی ما» بستر بسیار خوبی برای نشر آثار موسیقی رقم زد و واقعاً هم کارش تحسینبرانگیز بود که با چند جوان و دست خالی کاری کرد که الان همه میخواهند از روی فعالیتهایش کپی کنند. اما موسسه کساء و جایزه بزرگ موسیقی انقلاب میخواهد بگوید که در حوزه تولید اگر قرار است اثری تولید شود باید از یک حداقل استانداردهایی برخوردار باشد. حال این موسیقی میخواهد در هر سبکی باشد ولی باید بُعد و توجیه موسیقایی و هنری و استاندارد داشته باشد.»
او در زمینه بخش سرود هم اعلام کرد: «بخش مهمی از سرود جایزه بزرگ موسیقی انقلاب اسلامی بین گروههای روستایی است. ما کارشناسان را به نقاط مختلف ایران بردیم و مربی – کارشناس تربیت کردیم تا بتوانند در مناطق محروم استعدادها و صداهای خوب را کشف کنند. غایت ما این نیست که یک گروه پنج هزار نفری درست کنیم تا به رکوردهای گینس راه پیدا کنیم ولی هدف ما این است که سرود را به یک استاندارد بینالمللی تبدیل کنیم. میخواهیم گروه سرودی داشته باشیم که تمام اعضایش موسیقیدان باشند و تمام اعضایش به صورتی تکی خواننده باشند. همچنین میخواهیم گروه سرودی داشته باشیم که قطعاتش از آثار یک خواننده پاپ هم محبوبتر باشد. سرود متولد انقلاب اسلامی است ولی آیا توانستیم چنین کاری انجام دهیم؟ باید با گروههای سرود در دورافتادهترین نقاط ایران آنقدر کار شود و تربیت شوند تا گوش آنها به شنیدن کارهای خوب عادت کند. سپس باید روی معرفی آن گروه و هدایتش به سمت تولید آثار استاندارد فعالیت کنیم. در اولین جایزه بزرگ موسیقی انقلاب گروههای شاخص سرود از نقاط مختلف ایران برگزیده شدهاند و فقط میخواهیم به اهدافی که ذکر کردم دست پیدا کنیم. میخواهیم سرود را که فرزند هنر انقلاب اسلامی است را به جایگاه اصلیاش برسانیم.»
محسن طهرانی در پایان اعلام کرد:«هدف جایزه بزرگ موسیقی انقلاب تجمیع ظرفیتهای هنری و موسیقایی هنر انقلاب اسلامی است. این جشنواره متعلق به مردم است و ما میخواهیم چهرههای مستعد از دل همین مردم را در قالب چنین اتفاقی معرفی کنیم. میخواهیم هنرمندانی را معرفی کنیم که در راه درست تهیه و انتشار آثار موسیقی گام بردارند و بتوانند روایتگر خوبیها باشند.»
– ممیزیهای ما در موسسه کسا، ممیزیهای رهبری نسبت به هنر است
– بخش سرود این جشنواره دویست اجرا در تهران خواهد داشت
– موسسه فرهنگی هنری کساء میخواهد بخشی از پازل هنر متعهد باشد
– میخواهیم گروه سرودی داشته باشیم که قطعاتش از آثار یک خواننده پاپ هم محبوبتر باشد
– سرود متولد انقلاب اسلامی است
– هدف جایزه بزرگ موسیقی انقلاب تجمیع ظرفیتهای هنری و موسیقایی هنر انقلاب اسلامی است
[ad_2]
لینک منبع