شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳
شرکت آچار فرانسه
آچارشاپ
خدمات اینترنتی آچار فرانسه طراحی سایت آچار فرانسه
خانه » آهنگ جدید » ۱۵ شخصیت برتر دنیای کمیک که توسط «استیو دیتکو» (Steve Ditko) خلق شدند در زیبا موزیک

۱۵ شخصیت برتر دنیای کمیک که توسط «استیو دیتکو» (Steve Ditko) خلق شدند در زیبا موزیک

[ad_1]

دانلود فیلم ، دانلود سریال ، دانلود انیمیشن و دانلود جدیدترین آهنگ های مجاز ایرانی در زیبا موزیک

15 شخصیت برتر خلق شده استیو دیتکو

این مقاله به مناسبت درگذشت اسطوره بی همتای دنیای کمیک ، استیو دیتکو، تقدیم میشود.

 

مقدمه: راستش ایده این مقاله از مدتها قبل در ذهن من شکل گرفته بود ولی گذاشته بودم تا به مناسبت تولد ۹۱ سالگی استاد «استیو دیتکو» در آبان ماه امسال براتون بنویسمش ولی خب .. همانطور که حتما میدونید این طراح بزرگ و خلاق دنیای کمیک این هفته درگذشت و ما را داغدار کرد. این مقاله به روح بزرگ ایشان تقدیم میشود.

 

 

۱۵- شید، مرد تغییر کننده (Shade, The Changing Man)

شید، مرد تغییر کننده (Shade, The Changing Man)

استیو دیتکو پس از مارول با حالت قهر رفت این شخصیت را برای دی سی خلق کرد (برای این که بدونید چرا و به چه علت قهر کرد، این مقاله را بخوانید). «شید، مرد تغییر کننده» نمونه بارز استعداد دیتکو در خلق شخصیت های عجیب ولی منحصر به فرد است که نمونه اش را در هیچ جای دیگری نمیتوان دید. این شخصیت در واقع یک فراری از سیاره ای نظامی به نام «متا» بود که در دنیای دیگری وجود داشت و اسم کاملش بود «رک شید» (Rac Shade). او یک جلیقه ای داشت که نیرویی داشت که باعث میشد آدم مدام فکر کنه داره شکلش و ظاهرش عوض میشه! اولش این شخصیت زیاد به دنیای اصلی دی سی ربطی نداشت ولی بعدا ربطش بیشتر شد و مثلا در سری “جوخه خودکشی” حضور یافت و … در ابتدای دهه ۹۰ میلادی نویسنده ای به نام «پیتر میلیگان» از این شخصیت در سری کمیک های “ورتیگو” استفاده کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

 

۱۴- اسپید بال (Speedball)

 اسپید بال (Speedball)

«اسپید بال» شخصیتی است که بچه گی اش به دیدن و تماشای گروه اونجرز در سطح شهر گذشته! میتونه انرژی جنبشی تولید کنه و مثل توپ این ور و آن ور بره (به خاطر همینه بهش لقب speedball دادن). تا حد زیادی عجول و بی تجربه است. استیو دیتکو این شخصیت را در سال ۱۹۸۸ خلق کرد و اون زمان دوباره به مارول برگشته بود. اسپیدبال کاراکتریه  که آدم از دیدنش لذت میبره چون  مشخصه خودشم از این که یک ابرقهرمانه داره لذت میبره و پر است از شور و انرژی (درست مثل «دختر سنجابی» که در همین مقاله بهش اشاره خواهد شد). شما میتونید یک سری از خصوصیات پیتر پارکر/اسپایدرمن را در وجود این شخصیت ببینید. در هر حال مارول سعی کرد عنوان اختصاصی از این شخصیت منتشر کنه. بعدشم اسپیدبال را وارد گروه “جنگجویان جدید” (New Warriors) کرد. در سالهای اخیر اهمیت این شخصیت بیشتر شده و نقش مهمی در رویداد “جنگ داخلی” داشت.

 

۱۳- کریپر (Creeper)

کریپر (Creeper)

استیو دیتکو این شخصیت را سال ۱۹۶۸ برای دی سی خلق کرد. «جک رایدر» (Jack Ryder) یک مجری برنامه های تاک شو بود که به خاطر جسارتش اخراج شد و تصمیم گرفت لباسی سبز، زرد و قرمز بر تن کنه و خودش با جرم و جنایت مبارزه کنه و به «کریپر» معروف شد البته بعدا به خاطر سرمی که بهش تزریق شد به نیروهای فوق بشری مثل خوب شدن سریع زخم و چابکی فرا انسانی دست یافت. ضمن این که خنده ای بلند میکنه که برای بقیه دردناکه. دی سی چندین بار سعی کرده از روی این شخصیت کمیک اختصاصی منتشر کنه و البته چند باری هم سرگذشت و اریجین او را عوض کرده. کریپر در برخی سریال های کارتونی بتمن و همین طور سری بازی های آرکام حضور داشته و ثابت کرده شخصیت مهمی برای دی سیه.

 

۱۲- دختر سنجابی (Squirrel Girl)

دختر سنجابی (Squirrel Girl)

«دختر سنجابی» یکی از شخصیت های محبوب حال حاضر مارول است که اخیرا اونقدر به چشم آمده که خیلی ها شاید فکر کنند از مخلوقات اخیر این شرکت است ولی اینطور نیست. در واقع او  سال ۱۹۹۱ به دست دیتکوی عزیز خلق شد. فلسفه خلق شدنش هم این بود که ادای احترامی باشد به قهرمانان سرخوش و سرحال دهه ۶۰ میلادی. او بر خلاف خیلی از دیگر قهرمانان امروزی، همیشه روحیه ای شاد ، باطراوت و خوش بینانه داشته و این روحیه جوری بوده که به بقیه و حتی خواننده هم سرایت میکنه . دیتکو حتی اون موقعی که دختر سنجابی را خلق کرد سعی کرد ظاهرش جوری باشه که با بقیه فرق کنه. یعنی برخلاف بسیاری از مخلوقات کمیک بوکی در دهه ۹۰ میلادی که ظاهری خفن و اغراق آمیز داشتند ، دختر سنجابی آدم را کاملا به یاد دوران خوش گذشته می انداخت. و البته درسته که دیتکو فقط برای دوره کوتاهی روی دختر سنجابی  کار کرد ولی مشخص بود که جذابیت و جادویی نهفته در او وجود دارد که روزی شکوفا خواهد شد.

 

۱۱- کاپیتان اتم (Captain Atom)

 کاپیتان اتم (Captain Atom)

استیو دیتکو وقتی برای “چارلتون کامیکس” کار میکرد، سه شخصیت بسیار مهم خلق کرد به نام  های «کاپیتان اتم» ، «بلو بیتل» و «کواسچن» که در این مقاله حضور دارند. البته دی سی از وقتی شخصیت های چارلتون رو خرید صاحب این شخصیت ها شده. در هر حال، اولین این شخصیت ها «کاپیتان اتم» بود که دیتکو او را سال ۱۹۵۰ خلق کرد. نام اصلی اش «آلن آدام» بود که یک تکنیسین موشک بود و به طور تصادفی به فضا فرستاده شد و بدنش اتمی شد. در مجموع یکی از ابرقهرمان هایی است که انرژی هسته ای دارند. دی سی البته از وقتی رایت این شخصیت رو به دست آورده چند بار تغییرش داده ولی در هر حال اونقدر مهم بوده که آلن مور از او برای خلق شخصیت «دکتر منهتن» در کمیک Watchmen الهام بگیره.

 

۱۰- شاهین و کبوتر (Hawk & Dove)

 شاهین و کبوتر (Hawk & Dove)

شاید بشه گفت دو شخصیتی که واقعا میشه بهشون در عالم کمیک لقب “زوج” (Duo) داد، «شاهین» و «کبوتر» هستند. استیو دیتکو این دو شخصیت را زمانی خلق کرد که برای انتشارات دی سی کار میکرد. آنها دو برادر بودند به نام های «هنک هال» و «دان هال» . چنین ایده ای در زمان خودش بسیار نو و بکر بود. چون قبلا زوج هایی مثل «بتمن و رابین» بیشتر حالت شاگرد و استادی داشتند. شاهین و کبوتر یک خانواده بودند که البته اختلاف نظرهای ایدئولوژیک با هم داشتند. یعنی شاهین درست مثل اسمش خشن و گستاخ و جسور بود و کبوتر هم صلح طلب و آرام. دیتکو با خلق آنها گریزی هم زد به قضیه جناح های سیاسی آمریکا که برخی مثل جمهوری خواهان جنگ طلب و برخی هم به دنبال صلح و آرامش بودند. طراحی لباس دیتکو برای این شخصیت آنقدر خوب و نمادین بود که در ۴۰ و خورده ای سالی که از خلق شدن آنها میگذره دست نخورده باقی مانده.

 

۹- شش خبیث (Sinister Six)

 شش خبیث (Sinister Six)

واقعا چه ایده بکری که خبیث های برتر قهرمان را دور هم جمع کنی و اسمشون رو بذاری “شش خبیث” (میدونید که ۶ تشکیل دهنده عدد ۶۶۶ است که میگن عدد شیطانه!). شش دشمن مرگبار مرد عنکبوتی به نام های «دکتر اختاپوس»، «والچر»، «مرد شنی»، «میستریو»، «کریون» و «الکترو» با هم متحد شدند تا او را شکست دهند! البته ایده گروه های ابرخبیث (Supervillian Teams) قبل از شش خبیث هم مطرح شده بود ولی فرق شش خبیث این بود که استیو دیتکو وقتی برای اولین بار در کمیک های اسپایدرمن از آن رونمایی کرد، یک داستان فوق العاده خلق کرد که هنوز هم یکی از بهترین های مرد عنکبوتیه. یعنی قبلا خبیث ها همین جوری دور هم جمع میشدند تا با قهرمان بجنگند بدون اینکه برنامه مشخصی داشته باشند ولی دیتکو اولین حضور آنها را بسیار خوب و حساب شده نشان داد و داستان ماندگاری را خلق کرد.

 

۸- بلو بیتل (Blue Beetle)

بلو بیتل (Blue Beetle)

در اصل استیو دیتکو نبود که «بلو بیتل» را خلق کرد چون سری اول کمیک های او بین سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۵۰ توسط Fox Comics چاپ میشد. بلو بیتل اریجینال ، «دن گرت» نام داشت و قدرتهایش زیاد تغییر میکرد. یعنی اولش قدرت فرابشری نداشت ولی بعدش از ویتامین استفاده کرد تا قدرت بگیره و حتی به منبع قدرت جادویی هم دست یافت! سپس چارلتون کامیکس این شخصیت را خرید و استیو دیتکو بلو بیتل جدیدی به نام «تد کورد» را در سال ۱۹۶۴ خلق کرد ( این همون نسخه از شخصیت بلو بیتل است که بعدا دی سی ازش تا سال ۲۰۰۶ استفاده کرد). در هر حال دیتکو بلو بیتل را در دهه ۶۰ میلادی زیر و رو کرد چون اون قدیمیه حالت جادویی داشت ولی بلو بیتل استیو دیتکو، قدرت هایی براساس علم داشت و بهتر به دورانی که در آن حضور داشت ربط پیدا میکرد. و البته لباسی که دیتکو برایش خلق کرد اونقدر خوب و نمادین بود که تقریبا تا الان دست نخورده باقی مانده . حتی برخی به شباهت هایی بین لباس بلو بیتل و لباس اسپایدرمن اشاره کرده اند! الان دی سی صاحب رایت این شخصیت شده است.

 

۷- دکتر اختاپوس (Dr. Octopus)

 دکتر اختاپوس (Dr. Octopus) 

«دکتر اختاپوس» آنقدر دشمن جذابی برای مرد عنکبوتی است که چند سال پیش در جسم و ذهن او فرو رفت و تبدیل شد به «مرد عنکبوتی برتر»! ولی قبل از آن نیز او یکی از خطرناک ترین و مهم ترین دشمنان مرد عنکبوتی بود: دانشمندی باهوش که به دلیل حادثه ای تعادل روانی خودش را از دست داد و چهار بازوی مکانیکی به بدنش چسبید. دکتر اختاپوس تجلی یکی از ایده های اصلی شخصیت اسپایدرمن است: جوانی در برابر تجربه (youth versus experience). به همین دلیل در اولین برخوردی که بین آنها پیش آمد دیدیم که پیتر پارکر ۱۵ سال دارد و یک بچه دبیرستانی است که با دانشمندی جنگید که دارد به میانسالی میرسد. ضمن اینکه شاید بشه گفت پیتر پارکر و اتو اکتاویس میتونستند نقاط مشترک زیادی هم داشته باشند. ولی اون اختلاف سن و شکاف نسلی که بین آنها وجود داشت بخش بزرگی بود از نگرش استیو دیتکو در هنگام خلق کردن دکتر اختاپوس و ما این موضوع را به وضوح در نخستین نبرد آنها مشاهده کردیم. دکتر اختاپوس از نظر شکل ظاهری هم یکی از جذاب ترین و منحصر به فردترین خبیث های عالم کمیک است. اما از همه مهم تر این است که او انعکاسی تاریک است از پیتر پارکر. به عبارتی دیگر اگر پیتر پارکر هم مربی خوبی نداشت و معنی “قدرت زیاد، مسئولیت زیادی دارد” را درک نمیکرد، شاید او هم تبدیل میشد به کسی مثل دکتر اختاپوس.

 

۶- کواسچن (Question)

 کواسچن (Question)

«کواسچن» یکی از بزرگترین مخلوقات استاد «استیو دیتکو» است که وقتی از مارول رفت برای چارلتون کامیکس خلق کرد. دیتکو او را براساس “فلسفه عینیت‌گرایی ” (Objectivist philosophy) خلق کرد . یعنی دنیا برایش یا سفید بود یا سیاه. او خبرنگاری بود به نام «ویک سیج» که به لطف ماسک و گازهای مخصوص، نوعی حالت مرموز پیدا میکرد که با استفاده از آن به دنبال حل معماهای جنائی میرفت. او در مقایسه با بسیاری از قهرمانان دهه ۶۰ میلادی، خشن تر بود و متدهای خاص خودش را در مبارزه با جانیان داشت. «آلن مور» خالق کمیک تحسین شده “نگهبانان” (Watchmen) اعلام کرده که شخصیت معروفی مثل «رورشاک» را با الهام از روی کواسچن خلق کرده. چون رورشاک هم شخصیتی است که دنیا برایش یا سفیده یا سیاه و حد وسط برایش وجود نداره. وقتی دی سی انتشارات چارلتون را خرید ، کواسچن هم به جمع قهرمانان این شرکت اضافه شد و چند باری هم دی سی اریجین او را تغییر داده ولی از همه محبوب تر همونی هست که استیو دیتکو خلق کرده. علاقمندان به انیمیشن هم به خوبی یادشون هست کواسچن چه شخصیت جذابی در کارتون “جاستیس لیگ” بود.

 

۵- جیمز جونا جیمسون (James Jonah Jameson)

جیمز جونا جیمسون (James Jonah Jameson)

یکی از بهترین و ماندگار ترین مخلوقات استیو دیتکو بدون شک کسی نیست جز «جیمز جونا جیمسون»! دیتکو خودش گفته که این ناشر بداخلاق، غرغرو و خسیس دیلی بیوگل را از روی شخصیت «استن لی» خلق کرده (چون میگن استن لی هم اون موقع خیلی زورگو و مستبد بوده!). و البته بیشتر دلیل ماندگاری این شخصیت به خاطر ظاهر، میمیک صورت و نوع زبان بدن (Body Language) اوست که دیتکو با استادی تمام در هر شماره آن را طراحی میکرد. نوعی خاصیت فکاهی و بامزه هم در جیمسون هست که به خاطر نوع طراحی های دیتکو در او به وجود آمده.

رئیس مرد عنکبوتی

ضمن این که جهان بینی دیتکو جوری بود که شما میتونید آن را در شخصیت پردازی جیمسون ببینید. یعنی بدبینی که او نسبت به قهرمانان نقابدار داره و بهشون اعتماد نداره . این مساله در ذات دیتکو و اعتقادات او ریشه داشت.  دقت کنید مثلا در داستان های سوپرمن ما آقای «پری وایت» رو داریم که به عنوان ناشر “دیلی پلنت” از سوپرمن دفاع میکرد ولی جیمسون کسی بود که همش اسپایدرمن را میکوبید. این نشان دهنده فضای خاص و اون جهان بینی موجود در دهه ۶۰ میلادی نیز بود. در هر حال، واقعا جیمسون یکی از جذاب ترین و به یاد ماندنی ترین کارکترهای مکمل دنیای کمیکه.

 

۴- گوئن استیسی (Gwen Stacy)

گوین استیسی

«گوئن استیسی» نه تنها اولین عشق حقیقی پیتر پارکر بلکه یکی از کلیدی ترین بخش های تاریخچه مرد عنکبوتی است. او همچنین یکی از ۳ شخصیت مهم مکمل در داستان های اسپایدرمن است و مرگ او تا ابد داستان هایش را تحت تاثیر قرار داد. به همین دلیل فراتر از یک عشق یا معشوقه برای پیتر پارکر محسوب میشود. البته درسته که بسیاری از ماندگارترین لحظات گوئن استیسی وقتی خلق شدند که استیو دیتکو دیگر طراح کمیک بوک مرد عنکبوتی نبود (مثل مرگ گوئن استیسی یا خلق شدن شخصیت «گوئن عنکبوتی») ، ولی این شخصیت و خصوصیات اخلاقی او به دست استیو دیتکو خلق شد (هرچند که باید قبول کرد ظاهر نمادینی که از گوئن در ذهن ما نقش بسته، حاصل کار «جان رومیتا» است).

 

۳- نورمن آزبورن/گرین گابلین (Norman Osborn/Green Goblin)

نورمن آزبورن/گرین گابلین (Norman Osborn/Green Goblin)

«نورمن آزبورن» را با لقب گرین گابلین میشناسند ولی او خیلی بیشتر از این حرفاست. او بزرگترین دشمن تاریخ داستان های مرد عنکبوتی و حتی یکی از برترین ویلن های تاریخ کمیک است. او کسی است که بیشترین ضربات را به پیتر پارکر وارد کرده و درسته که پدر بهترین دوست پیتره (هری) ولی شاید اگر شرایط عوض میشد دوست داشت پدر خوانده پیتر هم باشه چون همیشه عرضه و لیاقتی در وجود او دیده است که در وجود پسر خودش نیافته . البته گفته میشه که دیتکو دوست نداشته که وقتی هویت گرین گابلین فاش میشه، نورمن آزبورن زیر ماسکش باشه ولی اینو یقین بدونید که او هم برنامه های بزرگی برای نورمن داشت و میخواست یکی از شخصی ترین دشمنان پیتر باشه. خود نورمن آزبورن با اون مدل موهای منحصر به فردش بار دیگر نشان میدهد که دیتکو در دیزاین شخصیت ها چقدر عالی د عمل میکرده. تا به امروز کمتر خبیثی در دنیای کمیک مثل نورمن آزبورن/گرین گابلین از اینچنین ظاهر ویژه و خاصی برخوردار بوده است .

 

۲- دکتر استرنج (Dr. Strange)

داکتر استرنج (Dr. Strange) 

سال ۱۹۶۳ شاهد اولین حضور دکتر استرنج در دنیای کمیک بودیم. او توسط استن لی و استیو دیتکو خلق شد. ولی استن لی خودش اعتراف کرده که بیشتر ایده این شخصیت از جانب دیتکو بوده و در اصل دیتکو تقریبا تمام شخصیت های مکمل اصلی دکتر استرنج را هم خودش خلق کرده است. دیتکو با دکتر استرنج بار دیگر نشان داد که استاد خلق اریجین های معرکه برای ابرقهرمانان است. به عقیده همه کارشناسان، کمیک هایی که در این دوران به دست استیو دیتکو برای دکتر استرنج خلق شد دست کمی از شاهکار نداشت. ضمن اینکه نوعی حس و حال عرفانی، هنجار شکن و آنارشیستی داشت که با فرهنگ غالب آن زمان مطابقت داشت. دیتکو ایده هایی از سبک های کوبیسم و سورئالیسم را با هم تلفیق میکرد و نوعی سبک منحصر به فرد و شگفت انگیز به داستان هایش میداد. آخرین آرکی که لی و دیتکو با هم برای دکتر استرنج کار کردند در واقع یکی از اولین آرک های چند قسمتی دنیای کمیک بود: The Search for Eternity! در این آرک، دکتر استرنج با “ابدیت” (Eternity) ملاقات کرد که تجسم همه عالم بود. این داستان هنوز هم یکی از منحصر به فرد ترین ها در تاریخ کمیک به حساب میاد.

 

۱- مرد عنکبوتی (Spider-Man)

 مرد عنکبوتی (Spider-Man)

میگن وقتی استن لی ایده خلق یک ابرقهرمان نوجوان را به جک کربی پیشنهاد داد او کم آورد و نتونست چیز خاصی ازش خلق کنه ولی استیو دیتکو پیش قدم شد. خود استن لی گفته جک کربی میخواست یک شخصیت خیلی قهرمانانه از ایده اش بیرون بیاره ولی استیو ایده بهتری داشت: نوجوانی که خلقتش از روی عذاب وجدان بوده و دغدغه های بسیاری داره و به هیچ وجه انسان کاملی نیست ولی سعی خودش رو میکنه و …  بدین ترتیب پیتر پارکر ملقب به مرد عنکبوتی خلق شد. به عقیده اکثر کارشناسان استیو دیتکو شاید بیش از ۷۰ درصد در خلق مرد عنکبوتی نقش داشته. یعنی خیلی از ویژگی های اصلی شخصیت او را خلق کرد مثل یک نوجوان خجالتی، حس شوخ طبعی در قالب اسپایدرمن، عادی بودن، مشکلات شخصی داشتن، محبوب نبودن اسپایدرمن نزد افکار عمومی و … دیتکو اونقدر در خلق مرد عنکبوتی نقش داشت که فقط یه ایده کلی از استن لی میگرفت و بعدش خودش به تنهایی آن ایده را شرح و بسط میداد و بعد در آخر استن لی فقط دیالوگ به حباب ها اضافه میکرده! اسپایدرمن بیش از هر چیز نشان دهنده قدرت داستان سرایی دیتکو است. یعنی شاید طراحی های او به اندازه جان رومیتا زیبا نبود یا به اندازه طراحی های جک کربی قهرمانانه نبود، ولی در عوض دیتکو از تمام اونا در “قصه گویی” برتر بود.

 

مهدی ترابی مهربانی

All rights reserved © Spidey.ir 2018

   (هرگونه کپی‌برداری و نقل قول از اخبار و مقالات این سایت تنها با ذکر منبع و نام نویسنده مجاز می‌باشد)

 مقالات مشابه:

 چیزهای جالبی که درباره مرد عنکبوتی نمیدانستید! قسمت ۲۱

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

[ad_2]

لینک منبع


ایمیل شما آشکار نمی شود