[ad_1]
دانلود فیلم ، دانلود سریال ، دانلود انیمیشن و دانلود جدیدترین آهنگ های مجاز ایرانی در زیبا موزیک
ناگفته پیداست که این مقاله به مناسبت شروع پخش سریال جدید مارول یعنی “کلوک و داگر” تقدیم شما میشه.
مقدمه: این روزها سریال جدید مارول به نام “کلوک و داگر” داره پخش میشه و اتفاقا خیلی هم با استقبال خوبی مواجه شده. منتقدین و کارشناسان از جسارت این سریال و تفاوتش با دیگر سریال های کمیک بوکی تعجب کرده و لحن و پیام های زیرین آن را ستوده اند و از بازی حیرت انگیز بازیگرانش تمجید کرده اند. ضمن اینکه این سریال در دنیای سینمایی مارول (mcu) جریان داره پس برای مارول فن ها دیدنش ضروریه و اتفاقا به برخی از سریال های مارول مثل “مامور کارتر” و “مامورین شیلد” هم ربط داره. به همین مناسبت و برای اینکه بهتر با این سریال و شخصیت های کلوک و داگر آشنا بشید این مقاله رو براتون نوشته ام.
۱- کلوک و داگر در کمیک های مرد عنکبوتی خلق شدند!
کلوک و داگر اولین بار در شماره ۶۴ از کمیک Peter Parker, the Spectacular Spider-Man (مارس ۱۹۸۲) خلق شدند. «تایرون جانسون» (ملقب به «کلوک») و «تندی بوون» (ملقب به «داگر») در شهر نیویورک و به عنوان دو نوجوان با یکدیگر ملاقات کردند. آنها هر یک مشکلات خاص خود را داشتند و به همین دلیل تصمیم گرفته بودند از خانه فرار کنند. اونا از نظر خانوادگی خیلی با هم فرق داشتند. تایرون ۱۷ ساله، سیاه پوست و اهل بوستون بود و لکنت زبان داشت. به خاطر همین لکنت زبان هم بود که نتونست به موقع حرف بزنه و اجازه نده پلیس ها به دوستش شلیک کنند (پلیس ها به اشتباه فکر میکردند دوستش به یک مغازه دستبرد زده). تندی هم دختری ۱۶ ساله، بسیار زیبا بود که خانواده بسیار متمولی داشت. مادرش یک مدل لباس موفق بود ولی اصلا بهش توجه نمیکرد. بعدش هم که از خونه فرار کرد. تایرون و تندی به زودی با یکدیگر دوست شدند. آنها سپس سر از گروه های مافیا درآوردند، گروه هایی که روی نوجوانان فراری آزمایش میکردند تا نوعی ماده مخدر قوی تولید کنند. ولی آنها از این آزمایشات جان سالم بدر بردند و از آنجا فرار کردند. آنها متوجه شدند که در نتیجه این آزمایشات به نیروهای فوق بشری دست یافته اند: تایرون قدرت های تلپورتینگ داشت (یعنی میتوانست غیب شود و بلافاصله در مکان دیگری ظاهر شود) و میتوانست خودش را به بعدی تاریک وصل کند. تندی هم میتوانست خنجرهایی ساخته شده از نور پرتاب کند، اعتیاد به مواد مخدر را از وجود دیگران بیرون کند و یا حتی دیگران را شفا دهد. آنها نام کلوک (به معنای “شنل”) و داگر (به معنای “خنجر”) را برای خود انتخاب کردند و به جنگ گروه های مافیایی که در تجارت مواد مخدر دست داشتند، رفتند. جالب اینجاست که کلوک و داگر به هم نیاز دارند و باید با اتکا به نیروی یکدیگر از پس مشکلات بر آیند. آنها سمبل نور و تاریکی هستند و با هم معنا پیدا میکنند. به همین دلیل همیشه در کنار هم هستند. البته کلوک و داگر کمی در مقابله با خلافکاران زیاده روی میکنند. به همین دلیل اسپایدرمن معمولاً با آنها به خاطر رفتار خشن شان، مشکل دارد.
ناگفته نماند که کلوک و داگر در داستان معروف Maximum Carnage که در دهه ۹۰ میلادی در کمیک های مختلف مرد عنکبوتی به چاپ رسید، کمک زیادی به اسپایدرمن کردند تا بر «کارنیج» و افرادش غلبه کند.
در کل کلوک و داگر با اسپایدرمن خیلی ارتباط داشتن، مخصوصا تو اون کمیک های اولیه شون. یه بار هم یادمه اسپایدرمن انگار یه نیمچه علاقه رومانتیکی به داگر پیدا کرده بود و او را زیباترین زنی که تا به حال دیده خطاب کرد!
چند وقت پیش هم در شماره های ۶ تا ۸ از سری جدید کمیک های اسپایدرمن شگفت انگیز حاضر بودند (که میتونید اینجا، اینجا و اینجا دانلودشون کنید) و جالبه که به خاطر تاثیرات خبیثی به نام «مستر نگاتیو» قدرت ها و ظاهر اونا با هم عوض شد!
یعنی داگر سیاه، و کلوک هم سفید شد!
۲- ایده کلوک و داگر در یک جزیره به ذهن خالقشون رسید!
«کلوک و داگر» توسط نویسنده مطرح و برجسته دنیای کمیک به نام «بیل مانتلو» خلق شدند که در این مقاله معرفی شده است. گفته میشه وقتی مانتلو از جزیره “الیس” (Ellis Island) بازدید کرد به ایده خلق این شخصیت ها رسید (جزیره ایلیس یک جزیره در ایالات متحده آمریکا است که در خلیج بالای نیویورک واقع شدهاست. این جزیره دروازه ورودی ۱۲ میلیون مهاجر به آمریکا بود، چنانکه شلوغترین ایستگاه وارسی مهاجرین این کشور از ۱۸۹۲ تا ۱۹۵۴ در آن واقع شده بود). خود مانتلو گفته در این جزیره بود که به یاد گرسنگی و بدبختی مهاجرین افتاد و تصمیم گرفت کلوک و داگر رو خلق کنه. حتی گفته میشه مانتلو شکل ظاهری اونا رو هم تو ذهنش داشته و به طراح گفته تا پیاده شون کنه.
۳- اونا رو نمیتوان ابرقهرمان دونست!
کلوک و داگر را نمیتوان یک زوج خیرخواه و ابرقهرمان دانست. اونا تجربه سختی رو پشت سر گذاشته اند و همانطور که گفته شد سعی کردند اون موادفروش هایی که ازشون سو استفاده کردند را به اشد مجازات برسانند. در حالی که ابرقهرمانان معمولا میرن دنبال خبیث های رنگارنگ که میخوان مثلا دنیا رو تصرف کنند ولی کلوک و داگر میرن دنبال قاچاقچیان و موادفروشان سطح خیابان . داستان هاشون هم معمولا حالت درام نوجوانانه داره که در اونا به مشکلات و معضلات اجتماعی پرداخته میشه. ضمن اینکه اونا یه جور وجلنتی (Vigilante) هم هستن و ترجیح میدن خودشون به روش های خشن تبهکاران رو مجازات کنند. البته این رو هم باید بدونید که به مرور حال و هوای داستان های اونا متعادل تر شد.
۴- قدرت های کلوک
گفتم که کلوک با اون شنل خفنش میتونه تله پورت انجام بده. ولی کلا نویسندگان در طول سالهای گذشته با توانایی های مرموز او مشکل داشته اند. اولش فقط گفته شد که اون مواد مخدری که رویش آزمایش شده بود باعث شده تا این قدرت ها رو بدست بیاره . کلوک نوعی خون آشام شده بود که به جای خون، از بدن قربانیان خودش نیروی روشنایی بیرون می آورد. شنلش هم مثل بازوان اختاپوس یا ونوم حرکت میکرد . یعنی قربانیانش رو در بر میگرفت .
هر کسی هم که این اتفاق برایش میفتاد ترس های بزرگی رو تجربه میکرد. و اگه زمان زیادی را در شنل او سپری میکردند دیوانه میشدند! در یک داستان هم یک کشیش به سوی کلوک آب مقدس پرتاب کرد که باعث شد دردش بگیره. سرانجام خوانندگان فهمیدند که کلوک در واقع یک دریچه یا پورتال زنده است به سوی یک دنیا یا بعد تاریک که در آن شیاطین و دیوها زندگی میکنند! البته بعدا نویسندگان مارول فهمیدند که شاید درست نباشه یک شخصیت سیاه پوست رو به عنوان دریچه ای به سوی تاریکی و شیاطین معرفی کنند. بنابراین سعی شد به این جنبه از قدرت های او کمتر پرداخته بشه.
۵- قدرت های داگر
همانطور که گفته شد داگر میتونه خنجرهای ذهنی و ساخته شده از نور خلق کنه. این خنجرها موارد استفاده متعددی دارند. میتونند انرژی درونی حریفانش رو بیرون بکشند و حتی میتونند معتادین رو خوب کنند. ضمن اینکه بدنش جوریه که اگه به طور مرتب از قدرت هاش استفاده نکنه در وجودش ذخیره و باعث میشوند overcharge بشه. در این حالت برای سلامتی اش خطرناکه . کلوک هم نیاز داره از انرژی بقیه تغذیه کنه. بنابراین داگر گاهی اوقات بهش انرژی میده تا زنده بمونه. این رو هم بدونید که برخلاف کلوک که در مبارزه مهارت داره، اما داگر قبل از اینکه از خانه فرار کنه، یک رقاص باله بود. بنابراین بدن نرم و چابکی داره که هنگام استفاده و پرتاب خنجرهایش به کمکش میاد.
۶- تغییر در اریجین کلوک و داگر
راستش سخته که آدم باور کنه مواد مخدر تونسته باشه به دو تا نوجوان قدرت های فوق بشری اینچنینی بده. بنابراین نویسنده ای به نام Terry Kavanagh سعی کرد اریجین (سرگذشت) اونا رو تغییر بده. سپس دیدیم که شیطانی به نام D’Spayre بود که تکه هایی از روحش رو به کلوک و داگر داد تا ترس و وحشت رو در میان دیگران پخش کنند.
(D’Spayre در شماره ۶۸ از کمیک Marvel Team-Up خلق شد. در این کمیک اسپایدرمن و «من ثینگ» باهاش جنگیدند). بعدش گفته شد که D’Spayre بود که مواد مخدری به نام D-Lite رو خلق کرد که در نهایت باعث شد بتوانند به قدرت های مبتنی بر نور و تاریکی دست پیدا کنند. از این به بعد بود که داستان های اونا نسبتا حالت ماورا الطبیعه به خودش گرفت. این اتفاقات زمانی افتاد که از فروش کمیک های کلوک و داگر کاسته شده بود و مارول میخواست اونا رو به عالم ماورا الطبیعه ربطشون بده. سپس بین سالهای ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ مارولی کمیک مشترک با عنوان “دکتر استرنج” و “کلوک و داگر” چاپ کرد!
البته عجیبه که شاهد همکاری بین دکتر استرنج و اونا نبودیم. یعنی داستان هاشون درسته تو یه کمیک چاپ میشد ولی از هم جدا بود.
۷- اونا جهش یافته نیستند!
د ر مورد قبلی گفتم که مارول یه بار سعی کرد حال و هوای داستان های کلوک و داگر رو ماورا الطبیعه بکنه . اما یک بار دیگر هم بود که سعی کرد تغییراتی در منشا قدرت های اونا به وجود بیاره. در واقع در دورانی در دهه ۹۰ میلادی که کمیک های مردان ایکس در اوج شهرت و موفقیت و محبوبیت قرار داشتند، مارول سعی کرد کلوک و داگر رو نوعی جهش یافته معرفی کنه! (مارول اون موقع این کار رو با «نیمور»، شاه آتلانیس هم کرد و گفت که نیمور هم جهش یافته بوده!). در هر حال در داستانی معلوم شد که کلوک و داگر از اولش جهش یافته بوده اند و اون مواد مخدر فقط قدرت های اونا رو فعال کرده . همچنین گفته شد که اونا فقط به این دلیل از آزمایشات هروئین ترکیبی خطرناک جون سالم به در بردن چون جهش یافته بودند (به خاطر همین بود که بقیه نوجوانانی که روشون آزمایش شد، مردند) . سپس دیدیم که کلوک و داگر در چندین ماموریت با گروه New Mutants همراه شدند ولی هرگز عضو گروه مردان ایکس نشدند و به مدرسه «چارلز اگزاویر» برای جهش یافته هم نرفتند. اما در سال ۲۰۱۰ کمیکی تک قسمتی چاپ شد که در آن کلوک و داگر تحت آزمایشات گسترده DNA قرار گرفتند و شوکه شدند از اینکه فهمیدند هیچ کدومشون دارای ژن جهش یافتگی نیستند و اون مواد مخدری که روشون آزمایش شده بود باعث شده قدرت به دست بیارن! بنابراین اونا Mutate هستند ، نه Mutant (در دنیای مارول ، Mutant به موجودات جهش یافته گفته میشود که دارای ژنی نهفته و ذاتی هستند که در دوران نوجوانی بروز پیدا میکنه و بهشون قدرت های خاصی میده. اما Mutate ها کسانی هستند مثل اسپایدرمن یا بی باک که دارای چنین ژنی نیستند و به خاطر یک حادثه یا اتفاق قدرت به دست اورده اند).
در هر حال اون موقعی که کلوک و داگر جهش یافته محسوب میشدند و با گروه های ابرقهرمانی همکاری میکردند، شاهد بودیم که با خبیث های بزرگ و کیهانی مثل دکتر دووم، ثانوس و بیاندر روبرو شدند و به همین خاطر تا حد زیادی از اون سطح خیابانی داستان های خودشون فاصله گرفتند. تصور زیر را هم از کمیک تاریخی “دستکش بینهایت” (که اینجا ترجمه شده) تقدیم شما میکنم:
۸- میهم!
«بریجید اورایلی» (Brigid O’Reilly) یک افسر پلیس خفن و خشن منهتن نیویورک بود که وقتی داشت راجع به یک سری مواد فروش تحقیق میکرد گذرش به کلوک و داگر افتاد. یعنی به یک سری معتاد برخورد میکنه که خنجرهای نورانی داگر بهشون اصابت کرده بود . سپس کلوک و داگر رو تحت تعقیب قرار داد چون فکر میکرد وجلنتی هستند. ولی بعد نظرش عوض میشه و به این نتیجه میرسه که کلوک و داگر خودشون هم قربانی هستند . بنابراین تنهاشون میذاره تا به روش های خودشون در اجرای عدالت ادامه بدن. بعدا اما اونا دوباره وقتی داشتن درباره محل مخفی شدن یک قاچاقچی تحقیق میکردند با هم ملاقات کردند . یعنی اورایلی و همکاران پلیس او در یک اتاق گاز گیر میفتن. کلوک و داگر هم دیر از راه میرسن . داگر سعی میکنه تا میتونه انرژی نورانی به اورایلی وارد کنه تا زنده بمونه. و همین باعث میشه به موجودی به نام «میهم» (Mayhem) تبدیل بشه که در واقع یک وجلنتی سبز رنگ هستش که دنبال گرفتن انتقامه! تا جایی که من میدونم کاراکتر بریجید اورایلی در سریال “کلوک و داگر” حضور داره ولی باید دید آیا به «میهم» تبدیل میشه یا نه؟
۹- ارتباط با MCU
اون بعد تاریکی که کلوک قربانیان خودش رو میبره (و در واقع با رفتن به اونجا و بیرون اومدنش، تله پورت میکنه) قبلا در دنیای سینمایی مارول مورد اشاره قرار گرفته! (بیخود نیست که میگن “همه چیز در MCU به هم ربط داره”!). در واقع در سیزن ۲ از سریال معرکه “مامور کارتر” (که من عاشق این سریال بودم) به نوعی به بعد تاریک (Darkforce Dimension) اشاره شد که ظاهرا همون منبع قدرت های کلوک است. همچنین در سریال مامورین شیلد به کتابی باستانی به نام “دارک هولد” اشاره شد (که در اینجا معرفی شده) که میتونه دیگران را به بعدی تاریک ببره. و البته شرکت “راکسون” (Roxxon Corp.) که مدت زیادیه در MCU حضور داره و به دهه ۴۰ میلادی میرسه یعنی به همون وقایع فصل ۱ سریال مامور کارتر که فهمیدیم کارای غیر قانونی میکنه.
به این شرکت در فیلم “ثور”، “مرد آهنی ۳” و البته سریال “بی باک” اشاره شده و حتی لوگوی این شرکت در مبارزه بین تونی استارک و آیرون مانگر در فیلم “مرد آهنی ۱” هم دیده شد :
ضمن اینکه در سریال مامورین شیلد هم اشاره شد که راکسون در دهه ۱۹۵۰ شرکتی به نام Isodyne Energy رو خریده. این همون شرکتیه که در فصل ۲ سریال مامور کارتر به دنیای تاریک دسترسی پیدا کرد. و همین شرکت هم هست که در خلق قدرت های کلوک و داگر نقش داره.
بنابراین کلوک در سریال به همون دنیای تاریکی تله پورت میکنه که در سیزن ۲ سریال مامور کارتر دیده بودیم!
۱۰- مارول از مدتها پیش میخواست فیلم کلوک و داگر رو بسازه
داستان ها و حال و هوای کلوک و داگر بسیار مناسب هستند برای شبکه ای مثل “نتفلیکس” و خیلی ها تعجب کردند چرا این سریال به جای نتفلیکس از Freeform سر درآورد! چون Freeform معمولا برای مخاطبین مونث بین ۱۴ تا ۳۴ سال جذابیت داره. به نظر میرسه چون کلوک و داگر در ژانر رومانس ساخته شده از این شبکه پخش میشه تا مخاطبین خودش رو جذب کنه. به خوبی هم یادمه که سال ۲۰۰۶ مارول استودیوز وقتی داشت برای فاز یک خودش برنامه ریزی میکرد با پارامونت قرارداد بست که علاوه بر کاپیتان آمریکا ، نیک فیوری، دکتر استرنج، هاکای و پاور پک، فیلم کلوک و داگر را هم بسازه. ولی به دلایلی از لیست پروژه های دارای اولویت مارول خارج شد
البته اونا در سالهای اخیر در کارتون های جدید مارول مثل Ultimate Spider-Man حضور زیادی داشته اند.
مهدی ترابی مهربانی
All rights reserved © Spidey.ir 2018
(هرگونه کپیبرداری و نقل قول از اخبار و مقالات این سایت تنها با ذکر منبع و نام نویسنده مجاز میباشد)
مطالب مرتبط:
این مطلب را به اشتراک بگذارید :
[ad_2]
لینک منبع